KIYMAZ: Gazeteciler günü ama, kutlayamıyoruz..

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle yayınladığı mesajda ‘Gazeteciler günü ama, kutlayamıyoruz’ dedi.
KIYMAZ: Gazeteciler günü ama, kutlayamıyoruz.. GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle yayınladığı mesajda ‘Gazeteciler zor günlerin adamıdır’ dedi. Gazetecilerin haklarını işverenle vs hukukunu düzenleyen yasa 10 Ocak 1961 tarihinde çıkınca işverenlere getirilen yeni sorumluluklara tepki olarak gazete çıkarmadılar. Patron tekelini, o dönemin çalışan gazetecileri bir araya gelerek ambargoyu kırdılar, halkın sesinin kesilmesinin önüne geçtiler. Türk halkını gazetesiz bırakmadılar, böylece halkın sesinin kısılmasının önüne geçtiler. Emekçilerin bu gayreti bu mücadelesi yıllardır ülkemizde ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ OLARAK KUTLANIYOR. Ne yazık ki bizler yani 6 Şubat depremine maruz kalan, depremin ağır etkilediği Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslâhiye, Nurdağı ilçelerinde görev yapan arkadaşlarımızın bu bayram dahil hiç bayram kutlayamıyor sevinemiyorlar. Burada bu bölgede yaşanan kıyameti andıran facianın olduğu yerde 33 gazeteci arkadaşımızı depremde şehit verdik, kaybettik. Birçok gazeteci enkazdan zor hayatını kurtardı, yakınlarını kaybetti, birçoğunun kulaklarında hala enkaz altında ki çığlıkların yankısı sürüyor. Bu acıyla tutunmaya çalışırken, 7 Ekimde patlak veren Gazze olayıyla dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş deprem akabinde Gazze katliamına tanık oluyoruz. Gazze’den dünyaya haber ulaştırmaya çalışan 186 basın emekçisi arkadaşlarımızı meslektaşlarımızı İsrail saldırılarında kaybettik. Evet bu gün Türkiye’de Türk basını için çok önemli bir gün bayram günü ama içimiz buruk kutlayamıyoruz. Bu ortamda zorlukların gölgesinde yılmadan bıkmadan hayata tutunmaya çalışan özellikle deprem bölgesindeki çalışan gazeteci meslektaşlarım başta olmak üzere, bütün çalışan gazetecilerin gününü kutluyor, sağlık huzur ve mutluluklar diliyorum.