0416 2148488 | [email protected]

VİCDANLARIN SESİ

13 Mayıs 2014 günü somadan gelen haberle Türkiye yasa bürüdü. Türkiye tarihinin en büyük maden faciasıyla sonuçlanan kazanın üzerinden 5 gün geçti.

13 Mayıs 2014 günü  somadan gelen haberle Türkiye yasa bürüdü. Türkiye tarihinin en büyük  maden faciasıyla sonuçlanan kazanın üzerinden 5 gün geçti.

Hala  çalışmalar devam etmektedir.  Soma holding yönetim kurulu bşk ve yöneticileri, siyasetçiler ve hükümet yetkilileri dahil olmak üzere herkes konuştu. Sonuç;ateş düştüğü yeri yakar hani bir deyim vardır ya 'damdan düşenin halini damdan düşen anlar.' Bizler basın mensubu olarak ne kadar yazalım ne kadar çizelim ne kadar eleştirelim ölen vatandaşlarımızı geri getiremeyiz.

Ama bu konunun üzerine giderek ihmaller, yanlışlıklar yapıldı mı yapılmadı mı diye araştırmalar içindeyiz.

Acımız çok büyük…makalemi yazarken bile ellerimin titrediğini  ve duygulanarak göz yaşlarıma hakim olamadığımı görüyorum.

Psikolojik olarak bir çöküntü içindeyim; kolay değil 302 can… bildiğim tek şey yüzlerce fidanın evine ateş düştüğü bu acı tablonun yüreklerdeki vicdan faturası kime kesilecek diye bekliyorum.

Bütün yetkili makamlar olaya el koyarak araştırmalar yapmaktadır. Soma holding yönetim kurulu başkanı ve yöneticileri iki saate yakın basın açıklamasını baştan sona kadar izledim  ve sonuç çok vahim .

kazanın neden kaynakladığını bilmedikleri ve yaşam odalarının çarpıtılarak açıklama yapmaları  yetkililerin birbirinden haberdar olmayışı dikkatten kaçmadı.

Karışık ,çarpıtıcı beyanları çok daha düşündürücüdür. Sabotaj olup olmadığının dil altında beyanları kafaları bir kere daha karıştırdı. Peki bu kazanın nedeni ne olabilir?

İlk açıklamalar trafo patlaması, maden gazının temiz havayla olan teması  ve fazla temiz havanın verilmesiyle  oluşan  basınç yangına sebep olduğu söylemektedir. Peki bu önlemlerin daha önce alınması gerekmezmiydi.

Bunu sormak lazım. Yetkililer vicdan muhasebesi yaparken ölen yüzlerce insanımızın ailelerine, çoçuklarına bu vebalin hesabını nasıl vereceklerdir.

Ah emektar işçi kardeşlerim sizler ebedi dünyaya intikal ettiniz, bizlerde derin izler bırakan sizleri asla unutmayacağız.

Bu olayı fırsat bilen yine twitter ve buna benzer sosyal medyalarda örgütleşerek ülkemizin çeşitli illerinde yürüyüş adı altında yapılan gösterileri bahane ederek yine cadde ve sokakları yıkıp yakarak savaş alanına çevirmeleri anlaşılır gibi değil! Bir nevi siyasi çıkar hesapları yapılarak hükümeti yıpratmak ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini  baltalamak. Kusura bakmayın buradan siz(ler)e ekmek çıkmaz ve çıkmayacaktır.

 Bu facia büyük bir acıdır somada ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum, acıları birbirmizin yaralarını sarmanın vesilesi kılalım, birbirimize dua etmek büyük bir millet olmanın göstergesidir…(Allah birdaha bir daha böyle acılar yaşatmasın)